Het Aamschot 2
7273 PC Haarlo

M 06 54 35 70 43
E info@rondomrouw.nl
I www.rondomrouw.nl
Media


Hieronder volgt een aantal artikelen uit de media.

Rondom Rouw weer genomineerd voor International Funeral Award
Uitgegeven: 13-09-2010
Gepubliceerd door: Rondom Rouw


Rondom Rouw weer genomineerd voor International Funeral Award

 

Unieke urnen van brons met gevoel en emotie

 

REGIO – Het bedrijf Rondom Rouw uit Zelhem is wederom genomineerd voor een internationale prijs. De nominatie is ditmaal voor de IFA-Awards in België 2010 in de categorie “asbestemmingsmogelijkheden”.

 

Gert Brinkhorst uit Zelhem richtte in 2006 het bedrijf Rondom Rouw op na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de uitvaartbranche. In 2007 won hij al eerder een internationale prijs met zijn bronzen urnenlijn ‘Hartcollectie’ en ontving hiervoor de International Funeral Award. Het jaar erna ontwikkelde hij de ‘Rugzak voor verdriet’, een nieuw concept op het gebied van rouwverwerking voor kinderen. Ook hiervoor werd hij destijds genomineerd.

Afgelopen jaar ontwikkelde Rondom Rouw een uniek concept voor rouwverwerking bij mensen met een verstandelijke beperking. De map bevat foto-informatieboeken, een handreiking met tips over rouwverwerking, inclusief een adressenlijst ter ondersteuning en een beknopte literatuurlijst. In 2009 ontving hij hiervoor een IFA-Award nominatie.

 

Rondom Rouw heeft een eigen urnenlijn ontwikkeld. Sculpturen van brons die er niet uit zien als een urn, maar allen als basisvorm het hart hebben. De jury gaf aan dat deze urnen ‘allemaal uniek zijn met gevoel en emotie, mooie creaties die je raken’. Het zijn sculpturen vervaardigd met de hand, naar wens, van de hoogste kwaliteit brons en worden geleverd met een certificaat van echtheid.

 

Met deze “Hartcollectie” heeft Rondom Rouw zich wederom gekwalificeerd voor een finale plaats bij de International Funeral Awards. Een belangrijke prijs die wordt uitgereikt aan bedrijven die kwalitatief hoogstaande nieuwe producten of diensten voor de uitvaartbranche hebben ontwikkeld. Dit jaar gaat het om diverse genomineerden uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Rondom Rouw heeft zich voor België genomineerd voor deze Funeral Award. De winnaar van deze prijs wordt 23 oktober a.s. in Aarschot (België) bekend gemaakt.

Bekijk de hartcollectie